Sunday, 20 May 2012

Plastik Poslaju/Courier - Extra Large

Kepada peniaga-peniaga online macam saya ni susah nak dapatkan plastik poslaju tu, boleh lah beli dengan saya. Size yang dijual jenis besar 38cm x 50cm! Lebih besar daripada akhbar Metro & muat untuk isi 2 kotak tisu 100helai secara bertingkat..

Dulu saya pernah pos barang berat dalam 2.0kg gitu so budget poslaju caj RM12.00 je (within Semenanjung), tapi bila sampai kaunter, dia kata total kena bayar RM26.00... aduihhhh... nak claim customer dah tak boleh lah, tak adil sebab salah sendiri. Nak taknak, kenalah tanggung extra RM18.00 (sebab masa tu saya caj customer postage RM10.00 je!)

Harga sehelai RM0.80
, tiada minimum order tapi korang pandai2 lah beli skit rugi postage aje tapi harga ni sangat berbaloi sekiranya brg yg korang pos tu tak berat mana tapi saiz besar (untuk elakkan pos dikira volume metric, lagi mahal!). Cara pengiraan volume metric ialah panjang (cm) x lebar (cm) x tinggi (cm) / 6000
.

*Harga plastik poslaju/courier di atas tidak termasuk postage ye..






No comments:

Post a Comment